Flipstorm
Image default
Health

Vergelijking van de Nederlandse zorgverzekering voor 2019

Gedurende de hele maand december, tot en met de laatste dag van 2018, kun je beginnen met het vergelijken van de Nederlandse ziektekostenverzekering en vervolgens kiezen of je wilt overstappen naar bijvoorbeeld een Univé zorgverzekering. Dit is de enige keer dat je het voor een heel jaar kunt veranderen, dus zorg ervoor dat je kijkt naar wat er in Nederland op het gebied van de zorgverzekering gebeurt. Heb je geen flauw idee waar we het over hebben, kijk dan eerst eens in onze gids voor zorgverzekeringen.

1. Controleer de ziekenhuisdekking van Univé zorgverzekering

Hoe goedkoper de verzekeraar, hoe minder ziekenhuisdekking er meestal is. Maar wat betekent dit? Dit betekent dat slechts enkele ziekenhuizen je zullen accepteren voor je behandelingen en als je naar een ziekenhuis gaat dat niet op de lijst staat, dan zul je zelf voor die behandeling moeten betalen. Als je plaatselijke ziekenhuis op de lijst staat, dan is dat geweldig, maar als je je buiten je regio bevind en de behandeling nodig hebt, dan moet je ervoor zorgen dat je gemakkelijk naar een ziekenhuis kunt gaan dat op de lijst staat.

Zorg er daarom bij het vergelijken van de Nederlandse ziektekostenverzekering voor dat je deze optie zorgvuldig kiest. Soms kost het echt niet veel meer voor een volledige dekking, dus het is de moeite waard om te bekijken, bijvoorbeeld bij Univé zorgverzekering.

2. Je kun je eigen risico aanpassen aan je behoeften bij Univé zorgverzekering

De goedkoopste aftrekpost hier in Nederland is € 385,-, maar er is eigenlijk niets dat je ervan weerhoudt om die aftrekpost te wijzigen. Je kunt er zelfs een krijgen tot € 885,-, wat zich in feite vertaalt in een maandelijkse ziektekostenverzekering die ongeveer € 20,- goedkoper is. Als je gezond bent en normaal nooit naar het ziekenhuis gaat, kan het de moeite waard zijn het eigen risico aan te passen (mits je dat geld hebt voor het geval je een ongeluk krijgt). Vooral als jong en gezond bent, en je hebt veel geld nodig, is het de moeite waard om na te denken.

Je hebt de keuze uit een eigen risico van €385 tot €885. Zorg ervoor dat je het eigen risico dat je kiest, kan betalen! P.S. Als je hier aan denkt omdat je weinig geld hebt, dan is de Nederlandse overheid er om je te helpen met zorgtoeslagen.

3. De goedkoopste zorgverzekeraar is niet noodzakelijkerwijs de beste voor jou

Het is altijd verleidelijk bij het gebruik van vergelijkingssites om voor het goedkoopste te gaan. Dit is echter niet noodzakelijk de beste manier om het te doen, vooral als het gaat om de ziektekostenverzekering. Soms kan het een paar euro extra kosten bij een Univé zorgverzekering om uitgebreid gedekt te zijn of zelfs in het buitenland en dat is het zeker de moeite waard. Ga niet alleen automatisch voor de goedkoopste, maar kijk welke de beste deal is en wat het beste bij je past. Ook het vergelijken van Nederlandse zorgverzekeraars is niet iets wat je op het laatste moment op oudejaarsavond moet doen. Je zult merken dat als je gewoon kiest zonder er naar te kijken, dan kan het je langs de lijn meer kosten als je ziek wordt.