Flipstorm
Image default
Health

Een andere weg inslaan met een carrière switch

Een carrière switch maken. Het kan een eng idee zijn. Maar het kan dat je op een punt komt dat je op je werk naar je computerscherm zit te staren en beseft dat je het maximum uit je huidige baan hebt gehaald. Het kan natuurlijk ook dat je gewoon een andere weg uit wilt. Als de e-mails maar blijven binnen komen maar je geen motivatie meer voelt om ze te beantwoorden. Als je al elk detail van al je collega’s hun leven kent. Of als je denkt dat je kennis en je talent in deze baan tot het maximum zijn benut, of net het tegengestelde. Dan is het de goede moment om een carrière switch te overwegen.

Een carrière switch kan de vitaliteit medewerkers weer helemaal opkrikken. Een nieuwe baan kan je weer nieuwe energie en motivatie geven en voor nieuwe carrière doelen laten werken. Maar wat zou je dan gaan doen? En hoe ga je die switch maken? Om je hierbij te helpen kan je gebruik maken van outplacement. 

Het kan zijn dat je in goed verstand met je werkgever besluit afscheid van elkaar te nemen omdat het bedrijf je niet meer kan bieden wat je verwacht uit je loopbaan. In dit geval kan je kiezen om een outplacement traject te starten bij een outplacement bureau. Bij outplacement Rotterdam kan je onder begeleiding op zoek gaan naar een nieuwe baan. Het bureau helpt je met het kiezen van een nieuwe loopbaanrichting en zoekt samen met jou een baan die optimaal overeen komt met je wensen en kunnen. Het traject bestaat uit verschillende stappen. Eerst wordt er een zelfonderzoek gestart. Je zoekt samen met je coach uit wat je wil, welke baan je wel weer uitdagend zou vinden, wat je kennis en ervaring is enzovoort. Dan pas kan je beginnen zoeken naar een baan die perfect bij je past.

https://carrierepoort.nl