Flipstorm
Image default
Commercial

De vele mogelijkheden van isolatie: van glas tot spui wand en zolder

Als huiseigenaar ben je vast wel bekend met het belang van isolatie voor jouw huis. Maar wist je dat er naast de standaard dak- en muurisolatie nog vele andere mogelijkheden zijn om je huis beter te isoleren? In deze blog komen deze minder bekende opties zoals isolatieglas, spui wand en zolderisolatie naar voren.. Lees snel verder en ontdek hoe jij jouw huis nog beter kunt isoleren!

 

Isolatieglas

Hoewel dubbel en triple glas al jaren bekend is, zijn er nog veel huizen die enkel glas hebben. Dit kan een enorme impact hebben op de warmte die in huis blijft. Isolatieglas bestaat uit twee of zelfs drie lagen glas waar een spouw tussen zit die gevuld is met een gas als argon. Hierdoor wordt de isolatiewaarde van het glas aanzienlijk hoger. Isolatieglas kan ook geplaatst worden als er al dubbel glas aanwezig is, om zo de isolatiewaarde nog verder te verbeteren. Een voorbeeld van degelijk en sterk isolerend is triple glas. Dit glas houdt daarnaast ook nog eens veel geluid van buiten tegen: twee vliegen in één klap dus!

 

Spui wand

Een spui wand is een relatief nieuwe manier van isoleren. Het wordt vaak gebruikt bij kantoorgebouwen en scholen, maar kan ook goed toepasbaar zijn in huizen. Een spui wand werkt door middel van een luchtstroom die langs de buitenmuur loopt. Hierdoor wordt de muur droog gehouden en kan er geen vocht in het huis trekken. Dit zorgt niet alleen voor isolatie, maar ook voor een betere luchtkwaliteit in huis.

 

Zolderisolatie

Een veel vergeten plek om te isoleren is de zolder. Dit kan echter enorm veel energie besparen. Het is belangrijk om de zoldervloer en plafond te isoleren zodat de warmte niet via het dak kan ontsnappen. Isolatie kan op verschillende manieren worden aangebracht, bijvoorbeeld met isolatieplaten of -dekens. 

 

Mogelijkheden afhankelijk van woningtype

Het is goed om te onthouden dat de mogelijkheden van isolatie ook afhankelijk zijn van het type woning dat je hebt. Een oud huis kan bijvoorbeeld specifieke problemen hebben die de isolatie bemoeilijken. Het kan dan verstandig zijn om een isolatieadviseur in te schakelen voor advies op maat. Ook de kosten kunnen verschillen per type isolatiemateriaal en woning.

 

Voordelen van isolatie

Het isoleren van je huis brengt vele voordelen met zich mee. Naast dat je energie bespaart en dus geld, draag je ook bij aan een beter milieu. Door minder CO2-uitstoot wordt de opwarming van de aarde tegengegaan. Daarnaast verbetert isolatie de luchtkwaliteit in huis en verhoogt het comfort.


https://www.glasgigant.nl/triple-glas-hr/