Flipstorm
Image default
Health

Ooglidcorrectie ter verbetering van uw uiterlijk

Een ooglidcorrectie is een chirurgische ingreep. Deze ingreep wordt over het algemeen uitgevoerd ter verbetering van het uiterlijk van de oogleden. Deze operatie kan worden uitgevoerd op de bovenste oogleden, de onderste oogleden of beiden. Wanneer u uw uiterlijk wilt verbeteren of wanneer u functionele problemen heeft met uw oogleden, kan een ooglidcorrectie zorgen voor een verjonging rond het gebied van uw ogen. Ga naar de website www.ooglift.nl voor meer informatie over een ooglidcorrectie bij de beste kliniek.

Welke problemen kan een ooglidcorrectie verhelpen?

Een ooglidcorrectie kan diverse problemen verhelpen. Door het ouder worden, wordt onze huid losser en verslapt. Hierdoor ontstaan er rimpeltjes en ‘hangende’ boven oogleden. Door hangende boven oogleden kan het zicht behoorlijk beperkt worden. Door ophoping van vetweefsel kunnen er ‘wallen’ ontstaan wat een vermoeid uiterlijk geeft. Een ooglidcorrectie aan de bovenste oogleden zorgt voor een meer open en frisse blik. Door een ooglidcorrectie aan de onderste oogleden zal de vetophoping verwijderd worden, waarna het vermoeide uiterlijk verleden tijd zal zijn.

Een ooglidcorrectie zorgt voor een verhoogd zelfvertrouwen

Een ooglidcorrectie maakt het mogelijk om tekenen van vroegtijdige veroudering die afbreuk doen aan het zelfvertrouwen, te corrigeren. Door uw uiterlijk op kleine puntjes aan te passen, zoals een ooglidcorrectie, kan helpen een beter gevoel over uzelf te krijgen.

Een ooglidcorrectie wordt vaker niet dan wel vergoed

Over het algemeen dekt de verzekering een ooglidcorrectie niet omdat deze vaak puur vanuit cosmetische overwegingen wordt uitgevoerd. Wanneer een ooglidcorrectie wordt toegepast om het zicht beduidend te verbeteren kan een verzekering overgaan tot vergoeding van de gehele of gedeeltelijke kosten. Ooglift adviseert u hierin eigen verantwoordelijkheid te nemen en tijdig te informeren bij uw verzekeraar of de door u gewenste ooglidcorrectie vergoed zal worden en in welke mate.

Wat kunt u verwachten direct na de ooglidcorrectie?

Na de ooglidcorrectie zal er een zekere mate van zwelling en blauwe plekken normaal zijn. Koude kompressen, het hoofd hoger plaatsen tijdens het rusten zal het genezingsproces bevorderen en het ongemak verlichten. Uw ogen hoeven na de ooglidcorrectie niet te worden afgedekt. Zo’n half uur na de operatie krijgt u oogzalf in uw ogen. Deze zalf voorkomt een branderig gevoel. De zalf verkleint eveneens de kans op een ontsteking. Het is mogelijk dat u hierdoor wat minder goed ziet. Daarom is het belangrijk dat u reist met openbaar vervoer of u laat vervoeren. Bent u van plan uw ogen te laten corrigeren? Tijdens het intakegesprek kunt u al uw overige vragen stellen en wordt u uitgebreid ingelicht.