Flipstorm
Image default
Health

Grotere ogen door make-up

Ons schoonheidsideaal is sterk beïnvloed door tijdschriften en media. Vaak vinden we hierdoor grote opgewekte ogen mooi. Echter kunnen soms ogen en oogleden gaan hangen, waardoor een vermoeide uitstraling gecreëerd word. Vaak onterecht, want je kunt je heel goed voelen, maar met een vermoeide blik zul je toch niet lekker in je vel zitten. Daarom zal dit artikel je een paar tips geven hoe je je ogen groter kunt laten lijken en dus een meer opgewekte blik krijgt. Make up kan soms wonderen verrichten en je hiermee meer zelfvertrouwen geven! Door het gebruik van verschillende kleuren op de juiste plaats rondom je oog, kunnen je het effect geven waarbij je oog groter lijkt. Wanneer je meer diepte wil creëren, kun je hiervoor licht en donkere kleuren gebruiken. Het is hierbij belangrijk dat je eerst de lichte oogschaduw aanbrengt aan de binnenkant van je oog en op de rest van het ooglid tot net boven de arcadeboog. Vervaag de mooie lichte oogschaduw of huidskleur rondom het oog en zelf een beetje aan de onderkant van het oog. Daarna breng je donkere oogschaduw aan, aan de buitenkant van je arcadeboog. Hiermee creëer je diepte, maar let op dat je niet teveel donkere kleuren gebruikt, want het moet de lichte kleuren niet overschaduwen.

Naast oogschaduw kun je ook met behulp van een wit en zwart kohlpotlood werken. Ook eyeliners en mascara helpen je ogen groter te laten lijken. Zorg in het geval van de eyeliner wel dat je het lijntje niet helemaal doorzet. Gebruik voor de finishing touch een wimperkruller, die je wimpers meer volume geven.

Mochten deze tips niet de gewenste resultaten bieden, kan je er altijd voor kiezen om een bogenooglidcorrectie te doen. Met een relatief kleine ingreep kan dan (overtollige) huid weggehaald worden en hierdoor zal je weer terug je opgewekte en grote ogen krijgen. Ooglidcorrecties vergelijken is belangrijk zodat je vooraf weet waar je aan toe bent. Daarnaast kunnen ook een consult en ooglidcorrecties voor en na foto’s je een beter beeld geven van de behandeling.

http://www.faceland.nl