Flipstorm
Image default
Health

De beste anti snurk middelen op een rij

De beste anti snurk middelen op een rij

Anti snurk middelen worden ten overvloede aangeboden. Snurkbeugels, neusspreiders, maskers, tennisballen en ga zo maar door. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Daarom zetten we in dit artikel simpelweg de 3 beste anti snurk middelen voor je op een rij. Nu kun je eindelijk van dat vervelende snurken afkomen.

1. De anti snurkbeugel

Waarschijnlijk snurk jij omdat tijdens het slapen je spieren zich ontspannen. Omdat je spieren zich ontspannen zakt je onderkaak naar beneden. Ook je nekspieren verslappen en gaan drukken op de hals en luchtweg. Door het gewicht van je onderkaak en nekspieren (en eventueel vet) word je luchtweg geblokkeerd. Deze gaat hierdoor trillen en herrie maken ofwel snurken.

De anti snurkbeugel zorgt ervoor dat je onderkaak tijdens het slapen een beetje naar voren blijft staan. Hierdoor kunnen zowel je onderkaak als de nekspieren en eventueel vet niet op de luchtweg drukken. De luchtweg blijft dus vrij en hierdoor is het snurken voorkomen.

Snurkbeugels zijn er in vele vormen en maten. Het beste is om er een op maat te laten maken door een tandarts of andere mond-specialist. Dit is echter zeer duur, reken als snel op 500 tot 1000 Euro. Gelukkig zijn er goedkopere opties. Er zijn verscheidene anti snurkbeugels die je zelf op maat kan maken.

Op Bol staat Mr. Anti Snurk als bestverkochte snurkbeugel bovenaan. Deze snurkbeugel krijgt vele goede recensies maar helaas werkt het niet voor iedereen. Gelukkig bieden ze je een proefperiode aan zodat je de snurkbeugel kunt uitproberen.

2. Neusspreiders

Wanneer je niet snurkt door een blokkade van je luchtweg in de keel kan een neusspreider uitkomst bieden. Een neusspreider bestaat meestal uit twee buisjes die je elk in een neusgat duwt. Dit zorgt ervoor dat je neusgaten tijdens het slapen goed open blijven staan. Hierdoor krijg je meer lucht wat sowieso goed is. Mocht je last hebben van een blokkade in de neus of neusvleugels hebben die samentrekken of dicht gaan zitten tijdens het slapen. Dan is de neusspreider voor jou een goed anti snurk middel.

3. CPAP-Masker

Wanneer je lijdt aan heftig snurken of zelfs slaapapneu dan is het CPAP-masker jouw uiterste redmiddel. CPAP staat voor continious positive airway pressure ofwel constante positieve luchtdruk. Dit masker is verbonden aan een pomp die met regelmaat lucht je neus en of mond in pompt. Dit is een zeer ingijpende oplossing, het werkt echter voor bijna iedereen. Dus mocht je echt alles geprobeerd hebben en niks werkt, koop dan een CPAP-masker.