Flipstorm
Image default
Offers

Door deze drie groene tips voor in jouw bedrijf ga jij mee met de tijd!

Door deze drie groene tips voor in jouw bedrijf ga jij mee met de tijd!

Er wordt vaak gezegd ‘We hebben maar één wereld, wees er zuinig op’ en dat is iets wat de laatste jaren steeds belangrijker aan het worden is. Duurzaamheid is zeker bij bedrijven iets wat steeds vaker terugkomt in de kernwaarden. Nu kan het in het bedrijfsleven soms nog wel eens lastig zijn om duurzamer te zijn, maar zeker niet onmogelijk. Er zijn altijd zaken die beter kunnen. In deze blog vertellen wij over een aantal van die zaken, lees dus snel verder!

 

Zorg dat je medewerkers op de hoogte zijn

Transparantie in een bedrijf is erg belangrijk. Door transparant te zijn naar je medewerkers verdiep je vaak meer respect. Dat is bij het proces om een groener bedrijf te worden niet anders. Leg je werknemers dus om te beginnen uit waarom je een duurzamer bedrijf wilt zijn en hoe je dat voor je ziet. De werknemers zullen meer begrip hebben en dus ook meer respect. Door zo transparant te zijn naar je medewerkers zullen ze gemotiveerder zijn en misschien zelfs geïnspireerd om het door te zetten naar hun eigen persoonlijke leven. Ook kun je bijvoorbeeld collega’s op verschillende manieren belonen als ze bijvoorbeeld met de fiets naar het werk komen in plaats van met de auto. 

 

Biedt duurzame producten aan. 

Als jij duurzaamheid hoog hebt staan en wilt uitstralen naar je werknemers en/of klanten dan is het belangrijk dat je dit ook laat terugkomen in je bedrijf. Zo kun je beginnen met de plastic wegwerp koffie bekertjes te vervangen voor fair-trade of gerecyclede bekertjes. Zo zijn er nog veel andere ‘kleine’ zaken die je ecologische voetstap kunnen verkleinen. Je straalt hiermee ook duidelijk duurzaamheid uit naar klanten en werknemers. 

 

Tijd om te vervangen!

Het lijkt misschien niet in ieder bedrijf even voor de hand liggend, maar in ieder bedrijf is wel iets te vervangen. Een voorbeeld van wat in veel bedrijven waarschijnlijk wel mogelijk is, is het vervangen van de bedrijfsauto of bus voor een fiets of als dat geen optie is, een elektrische auto. Een ander voorbeeld is als je met een magazijn werkt. De kans is groot dat daar een rolbaan aanwezig is Als deze op een gegeven moment aan vervanging toe is, ga dan voor een Schakelband! Schakelbanden zijn gemaakt van kunststof en zijn dus recyclebaar!

 

https://www.acb-transportbanden.nl/