Flipstorm
Image default
Health

De pijn verlichten

Stel je voor: Je bent een fanatieke sporter die elke week op het sportveld te vinden is. Op een dag maak je een hele verkeerde beweging waar je een gescheurde enkelband aan overhoudt. Dit is erg vervelend omdat dit erg veel pijn doet en het herstel lang is. Daarnaast wil je ook zo snel mogelijk weer kunnen sporten en op het veld kunnen staan. Als je weer gerevalideerd bent is het wel belangrijk dat jij je enkel blijft ondersteunen omdat het een zwakke plek blijft en je dus erg snel weer door je enkel kunt gaan. 

Verstevig je enkel 

Het is dus belangrijk om je enkel goed te blijven verstevigen. Dit kun je dan ook op verschillende manieren doen. Zo heb je een brace die je om kan doen zodra je gaat sporten. Ook heb je iets van een steunkous die je om je enkel kan houden voor de eerste maanden na je revalidatie. Zorg er alleen wel voor dat je goed advies krijgt als het gaat om een brace na een gescheurde enkelband. Hierbij kun je dan naar een speciaal zaak gaan, of zoeken op het internet naar een bedrijf die hierin gespecialiseerd is. Je kunt dan bijna altijd wel telefonisch contact met hun opnemen en de vragen stellen die jij beantwoord wilt hebben. 

Sport weer zoals voorheen 

Doordat jij je enkel blijft ondersteunen kun je dus gewoon weer sporten zoals je dat voorheen ook kon. Op deze manier voorkom je namelijk dat je enkel nog eens dubbelslaat en je weer een zware blessure oploopt.