Flipstorm
Image default
Health

Wanneer sla je door in sporten?

Sporten doet bijna ieder mens. De laatste tijd willen steeds meer mensen gaan sporten en maken zelfs mensen hun beroep door andere mensen aan te sporen om te gaan sporten. Vloggen terwijl je sport of een heel schema online zetten, is echt iets van deze tijd en veel mensen willen eraan mee doen. Het is belangrijk dat je bij je zelf blijft en er niet te veel in doorslaat.

Fitgirls en fitboys

Voornamelijk zie je online steeds meer ‘fit girls/boys’ opkomen. Je ziet vaak gebeuren dat vrouwen of mannen zichzelf gaan filmen en dat dan op YouTube zetten, om andere mensen aan het sporten te krijgen. Een heel eetpatroon zetten ze online, zodat iedereen het kan volgen en doormiddel van Instagram, snapchat en andere sociale media platformen, wordt je helemaal volgegooid met informatie. Mensen kunnen met deze filmpjes zelfs geld verdienen en hierdoor ook hun beroep ervan maken. Constant zijn ze dan heel de dag met sport bezig en willen ze dat alleen maar promoten. Het doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk volgers te hebben en dat zo veel mogelijk mensen eraan afvallen/aankomen en zich sterker voelen. Het gevaar is dat mensen erin door kunnen slaan en dat kan leiden tot een verstoord eetpatroon of zelfs helemaal geen eten meer eten en alleen maar willen sporten.

Het gevaar

Het gevaar van al deze filmpjes op de sociale media platvormen speelt zich veel in Nederland, maar ook in de rest van de wereld. Overal zijn fitgirls en fitboys in opkomst en het is het beroep van deze tijd als het gaat om de sportwereld. Veel onzekere meisjes en jongens die deze filmpjes kijken, slaan vaak door en dat kan leiden tot eetstoornissen ect. Het kan ook zijn dan je blessures oploopt, omdat je te veel inspanning levert voor wat jij aankan. Het is belangrijk dat je er dan op tijd bij bent en desnoods een fysiotherapeut inschakelt als je last hebt van blessures. Neem bij blessures een kijkje op onze website: https://www.probrace.nl/braces/kniebrace/ .

Pas dus op met hoe je omgaat met het vele sporten. Sla er niet te veel in door en weet wat je aankan.

https://www.probrace.nl/