Flipstorm
Image default
Health

Wie is de beste

Achteruitrijden is niet iedereens favoriete hobby, begrijpelijk. Er moeten meer handelingen gedaan worden dan alleen gasgeven en sturen. Tegelijkertijd moet je opletten op het verkeer om je heen, je bent aan het multitasking want in de tussentijd moet je ook in je spiegels kijken, achteruitkijken, inschatten tot hoever je nog naar achter kan. De ene persoon is er wat beter in dan de andere, al die dingen te gelijk doen want het moet allemaal letterlijk tegelijk. De vrouwen hebben het er over het algemeen er lastiger mee dan mannen. Maar (!), de vrouwen maken wel minder schade tijdens het inparkeren, ze doen er echter wel wat langer over. Maar die paar seconden die ze er langer over doen, wel geteld 2, maken dus wel degelijk verschil.

Maar hoe komt het nou dat de mannen sneller zijn en de vrouwen zorgvuldiger. Mannen die hebben het gevoel dat ze altijd alles wel kunnen en parkeren dus heel erg vluchtig om te laten zien dat ze het wel kunnen. Mede door dat is het zo dat zij dus vaker een parkeerplek over het hoofd zien, scheef geparkeerd staan, en te explosief achteruit of vooruitrijden waardoor er sneller schade ontstaat. Vaak kijken ze ook niet goed genoeg achteruit, of letten ze niet echt op het andere verkeer. Ze zijn daarentegen wel weer heel erg ontspannen tijdens het inparkeren.

Vrouwen die zijn wat voorzichtiger met als gevolg dat ze dus maar 2 seconden langzamer zijn maar wel zorgvuldiger met veel meer minder schade dan dat mannen doen. De vrouwen zien ook veel eerder een parkeerplek, en letten meer en beter op het andere verkeer. Ze zijn daardoor wel sneller gestrest en al helemaal als het niet in een keer lukt. Wat er dan gebeurt is dat zij dan vaak naar een andere plek gaan omdat de andere plek wat te krap was. De auto’s die ingeparkeerd zijn door vrouwen staat over het algemeen wel wat meer recht in het vak.

Voor degene die het helemaal dramatisch maken is er gelukkig een oplossing, een achteruitrijcamera of een achteruitrijcamera draadloos.

http://achteruitrijcamerawinkel.nl/