Flipstorm
Image default
Health

Cryolipolyse, wat is het en werkt het echt?

 

Cryolipolyse helpt je van hardnekkig vet af, zonder dat je onder het mes moet. Dit alternatief voor liposuctie pakt vetcellen plaatselijk aan door ze te bevriezen. Vet bevriezen is een effectieve en veilige manier om overtollig vet te laten verdwijnen.

Bij de behandeling worden vetcellen blootgesteld aan extreme kou waardoor er een natuurlijk verwijderingsproces in gang wordt gezet en de vetlaag geleidelijk dunner wordt. Cryolipolyse bevriest de vetcellen tot wel -10ºC, waardoor de cellen zullen beschadigen en afsterven. Na 2 tot 4 maanden zullen de vetcellen volledig door het lichaam zijn opgeruimd.

De behandeling gebeurt relatief makkelijk en snel, zonder de omliggende huid te beschadigen. Enkel de eerste twee dagen kan het zijn dat er een kleine plek op de huid zichtbaar is.

Er is dus ook geen herstelperiode nodig, wat in vergelijking met een liposuctie een groot voordeel is. Je kan meteen de dag na de behandeling je dagelijkse bezigheden weer hervatten.

Na een cryolipolyse behandeling is er uiteindelijk een vetreductie van ongeveer 20%. Wij raden 3 behandelingen aan voor een optimaal resultaat. Hoewel de behandeling zeer effectief is, kan het zijn dat er na een tijd weer vetcellen gaan vormen op de behandelde plaats. Het resultaat wordt dus ook nog altijd beïnvloed door jouw lichamelijke activiteit en voedingspatroon.

Bij schoonheidsinstituut Emotion in Antwerpen kan je terecht voor een fijne behandeling. 

https://emotion-groenplaats.be/cryolipolyse-antwerpen/