Flipstorm
Image default
Health

Buikvet verbranden

Op dieet en hardt trainen, je hebt het allemaal al geprobeerd, toch lukt het niet om je buikvet te verbranden. Buikvet is volgens de meeste mensen een onaantrekkelijke vorm van vet. Daarnaast is het ook nog eens een gevaarlijke vorm van vet. Veel ziektes die hebben te maken met overgewicht, hart- en vaatziekten en diabetes worden teruggeleid naar buikvet. Maar niet gevreesd, in dit artikel geven wij jouw tips om van dat overtollige vet rond je buik af te komen.

Effectief trainen

Om buikvet te verbranden is het belangrijk om bijna dagelijks te trainen. Echter is dit misschien niet de manier waarop je dat normaal doet. Het is niet aan te raden om tientallen herhalingen te doen van een crunch of een sit-up wat erg lang duurt. Deze oefeningen helpen eerder om buikspieren te ontwikkelen dan dat ze goed zijn om buikvet te verbranden. De beste trainingen om buikvet te verbranden zijn korte intense krachttrainingen met oefeningen die meerdere spiergroepen aanspreken en de bloedsomloop stimuleren. Denk hierbij aan kettlebell oefeningen of planking. Doe deze oefeningen in 3 of 4 korte setjes waardoor je buikvet zal gaan verbranden.

Vermijd suiker en zout

Suiker en zout zijn boosdoeners die ervoor zorgen dat je lichaam vet aanmaakt. Veel producten worden tegenwoordig vol gegooid met suiker en zout om de smaak te verbeteren. Echter heeft dit direct effect op je lichaamsgewicht. Door veel zout te eten houdt je lichaam meer water vast wat zorgt voor meer aanmaak van vet. Ook door slechte suikers te eten maakt je lichaam meer vet aan. Al dit vet wordt als eerst rond je buik opgeslagen. Probeer dus weinig suikers en zout te eten.

Vervang daarnaast je koolhydraten in eiwitten, gezonde suikers en groenten en fruit. Pak in plaats van een snack met veel suiker en zout een stuk fruit of gezonde vezelrijke koekjes. Gezond eten in combinatie met effectief trainen zorgt ervoor dat jij snel je buikvet verbrandt.

Rust goed uit

Wanneer je veel stress hebt maakt je lichaam cortisol hormonen aan. Als je te veel cortisol hormonen in je lichaam hebt zorgt dit ervoor dat je lichaam meer buikvet aanmaakt. Wij kunnen je geen tips geven over de diepere betekenis achter stress. Maar het verminderen van stress begint altijd bij genoeg rust. Zorg er daarom voor dat je gemiddeld acht uur per dag nachtrust pakt waardoor je je stressniveau vermindert en werkt aan het verbranden van je buikvet. 

https://www.spierentraining.nl/buikvet-verbranden-quicktips/