Flipstorm
Image default
Health

Wonen in Amsterdam: de schaduwzijde

Wonen in Amsterdam: de schaduwzijde 

Amsterdam is zonder twijfel de stad de populairste stad in Nederland. Veel toeristen uit zowel het binnen als buitenland bezoeken deze prachtige hoofdstad massaal. Daarnaast is het met bijna 1 miljoen inwoners één van de meest dichtbevolkte steden van het land. Wonen in een grote stad is erg aangenaam. Zo hoef je er bijvoorbeeld in de weekenden nooit te vervelen. Er is altijd wel iets te beleven. Helaas heeft het leven in een drukke stad ook nadelen. Volgens psychologen Amsterdam komen bepaalde klachten in metropolen vaker voor dan in kleine gemeenten of dorpen. 

 

Fobieën  

Sommige mensen voelen zich in bepaalde situaties extreem angstig.  Bij een fobie is de reden hiervoor doorgaans onduidelijk. De angst is vaak niet reel omdat er hierbij nooit sprake is van een echte bedreigende situatie. Ondanks de lijder zich hiervan bewust is, blijft hij of zij last krijgen van angstgevoelens. In Amsterdam ontwikkelen veel inwoners de loop van tijd sociale fobie. Zonder duidelijke reden, voelen zij zich nerveus en paniekerig op plekken met andere mensen.

Burn- out 

Bij een burn-out voel je je emotioneel en fysiek op. Oververmoeidheid is daarbij is het meest voorkomende symptoom. In een grote stad als Amsterdam is de kans op een burn-out groot omdat je naast je baan, studie en andere verplichtingen hoogstwaarschijnlijk ook te maken krijgt met een druk sociaal leven. In zo een gezellige stad is het vaak moeilijk om een keer even niks te doen om echt tot rust te komen.

 

PTSS

Naast veel gezelligheid, heeft Amsterdam helaas ook veel te maken met traumatische gebeurtenissen. Sommige daarvan zijn zo heftig dat je een soort mentale litteken ontwikkeld. Blijf je te lang rondlopen met dat litteken? Dan is de kans groot dat je de diagnose PTSS krijgt.

 

Wonen in Amsterdam is ongetwijfeld aangenaam. Helaas loop je ook daar – net als in andere grote steden-  het risico op mentale klachten. Woon je in Amsterdam en heb je wat ernstigs meegemaakt? Of heb je onverklaarbare angstklachten? Neem dan contact op met een psycholoog  Amsterdam.  

 

 

https://piekerpoli.nl/