Flipstorm
Image default
Health

Gecompliceerde cao bouw

 

Het komt vaak voor dat een zelfstandig ondernemer in de CAO bouw vaak meer administratie heeft dan gewenst. Het vervelende van dit soort administratie is dat het namelijk wel ontzettend veel werk met zich mee brengt, maar daarentegen geen enkele waarde toevoegt voor de klanten van de ondernemer. Zo vinden veel ondernemers in de bouw deze administratie ook totaal niet leuk, en willen ze hier graag zo snel mogelijk vanaf.

Op dat moment zou je een deel van de administratie uit kunnen besteden aan de boekhouder. Deze boekhouder zal vervolgens alle inkoop facturen en alle verkoopfacturen gaan verwerken zodat jij als ondernemer hier geen omkijken meer naar hebt en je je kunt gaan focussen op de dingen die je wel graag doet. Zo zie je ook vaak dat een bedrijf meestal het succesvolste is als ze zich bezig kan houden met de dingen waar ze goed in is. Voor een bedrijf in de bouwsector is het dus beter om zich alleen bezig te houden met hun corebusiness.  

Naast de administratie zelf is er ook nog eens veel regelgeving rondom de werknemers. Er zijn weinig CAO’s die zo gecompliceerd zijn als in de bouw sector. Een zelfstandig ondernemer heeft dus al helemaal vrij weinig tijd om zich bezig te gaan houden met personeelszaken. De afspraak tussen hem en het personeelslid moet daarom ook genoeg zijn om het personeelslid aan het werk te kunnen laten gaan. Toch is veel van deze regelgeving wel verplicht. Het kan daarom veel toevoegen voor een zelfstandig ondernemer wanneer deze consultant HR aan gaat vragen. Een HR consultant kan namelijk over veel verschillende personeelszaken advies geven, zodat een zelfstandig ondernemer beter in staat is om zich met zijn kernactiviteiten bezig te houden. Uitbesteden kost wel wat geld, omdat de mensen waar alles aan uit wordt besteed ook moeten leven.

http://www.cbbs.nl