Flipstorm
Image default
Health

Tips voor een goede radioreclame

Het is altijd een goed idee om de radio in te zetten als advertentiemiddel. Het liefst wil je natuurlijk bereiken dat iedereen uiteindelijk jouw commercial kent, maar hoe bereik je dat? In dit artikel lees je enkele tips over hoe je van jouw reclame op de radio een succes maakt. 

 

Als eerste is het natuurlijk belangrijk om een goed idee te hebben. Dit klinkt misschien simpel, maar vaak gaan mensen bij deze stap al de mist in. Voor een reclame op de radio is veel creativiteit nodig. Wanneer je van jezelf weet dat je niet heel creatief bent, kun je altijd iemand inhuren die met een idee komt voor jouw reclame. De beste commercials vallen op en zijn verassend. De standaard commercials heeft iedereen ondertussen wel gehoord en vallen niet meer genoeg op. 

 

Een tweede tip is om de volgende uitspraak bij je te houden tijdens het bedenken en maken van de reclame: less is more. Bedenk een USP waar je jouw radioreclame om wilt laten draaien, maar niet meer dan dat. Zorg dat je het houdt bij één kernonderwerp die je bespreekt vanuit het probleem of de behoefte van de klant. Maak ze duidelijk waarom jij deze behoefte of dit probleem op kan lossen. 

 

Een volgende tip, is de kracht van herhaling. Hoe vaker je dingen op de online radio herhaalt, hoe meer dit blijft hangen bij de klant. Probeer om ten minste twee keer de naam van je product of bedrijf voor te laten komen in de reclame. Wanneer het kan, is drie keer nog beter. Zorg er wel voor dat het niet te geforceerd gaat klinken. 

 

Ook belangrijk, is om een simpele URL te hebben. Waarschijnlijk wil je dat de radioluisteraar voor meer informatie een kijkje neemt op jouw website. Dit lukt alleen wanneer je een URL hebt die makkelijk is om te onthouden en om in te typen. Zo ziet u ook gelijk hoeveel bezoekers deze commercial nu eigenlijk oplevert. 

http://www.radioguide.fm