Flipstorm
Image default
Health

Profijt van uitbesteden

De schildersector is in vergelijking met andere sectoren een van de minder goede sectoren om ondernemer in te zijn, want in de schildersector zijn er meer regels dan in de meeste andere sectoren. Ondernemers hebben meestal niet zoveel aan regels, maar ondervinden daar vaak juist hinder van. De meeste regels beperken meer dan dat ze nuttig zijn voor de bedrijfsvoering van een onderneming. Hoe minder regels er zijn hoe beter dat dus is.

Naast de normale wetgeving heeft een bedrijf zich te houden aan de afspraken die in de CAO zijn gemaakt. De CAO schilders heeft meer regels dan de meeste andere CAO’s, waardoor het moeilijker is om in de schilders CAO ondernemer te zijn dan in de meest andere CAO’s. Sommige regels van de CAO zijn wel nuttig en acceptabel maar de meeste regels maken de bedrijfsvoering voor een onderneming alleen maar moeilijk en zouden daarom moeten worden geschrapt.

Als je als ondernemer wat minder last wil hebben van de regelgeving kun je dingen waar je zelf niet veel van weet en dingen die je zelf veel tijd kosten het besteden uitbesteden aan een partij die deze dingen efficiënter kunnen doen. Dingen als de administratie, juridische zaken en dingen die met het personeel hebben te maken, kunnen worden uitbesteed aan partijen die deze dingen goedkoper kunnen doen. Dat kan bijvoorbeeld met Youforce Raet of met een consultant HRM.

Een goede afweging in dingen die je wel en niet wilt uitbesteden zorgt er aan de ene kant voor dat je tijd kan besparen en aan andere dingen kan geven en zorgt er aan de andere kant voor dat je geld bespaard. De enige keer dat je tijd kwijt bent is tijdens het zoeken van iemand die deze werkzaamheden kan doen en waar je de werkzaamheden dus aan kan uitbesteden en daarna heb je daar alleen maar profijt van.

http://www.cbbs.nl/