Flipstorm
Image default
Health

Een kniebrace inzetten kan erg effectief zijn!

Pijn in je knie is erg vervelend en het is daarom ook erg goed voor te stellen dat je hier zo snel mogelijk vanaf wil als je hier last van hebt. Afhankelijk van de oorzaak van de pijn, kan je opzoek naar een oplossing. De dokter is de eerst partij die je hierbij kan adviseren. Soms wordt er besloten dat een operatie de enige oplossing is en fysio is ook een oplossing die vaak wordt genoemd. Wanneer je de pijn op een andere manier wil verlichten, kun je er ook voor kiezen om een kniebrace te dragen. Een brace voor om de knie is eenvoudig in gebruik en zal de pijn aanzienlijk verlichten mits je de juiste variant aanschaft. Een knie brace zorgt er voor dat je knie meer steun krijgt, waardoor de pijn minder fel wordt.

Een brace voor de knie bij welke klachten?

Afhankelijk van de oorzaak van de klacht, kun je opzoek naar de juiste brace voor de knie. Iemand met artrose in de knie, zal een andere brace nodig hebben dan iemand die last heeft van een fractuur. Het is daarom erg belangrijk dat je eerst duidelijk en goed inzicht hebt in de oorzaak van de pijn. Dit is de eerste stap naar het kiezen van de juiste bandage voor de knie. Een brace voor de knie wordt vaak ingezet bij de volgende klachten:

–        Instabiliteiten aan de knie

–        Distorsies

–        Artrose en slijtage aan de knie

–        Runners knee

–        Jumpers knee

–        Kruisband ruptuur

–        En meer

Wanneer je goed inzicht hebt in de oorzaak van je pijnklachten, kun je opzoek naar een passende bandage die de pijn zal verzachten. Laat je hierbij adviseren door een iemand die hierin is gespecialiseerd. Zo weet je zeker dat je de juiste brace aanschaft die effectief is voor jouw klachten.

https://www.probrace.nl/braces/kniebrace/