Flipstorm
Image default
Health

Een klacht indienen bij een geschillencommissie

Ik heb een klacht over mijn huisarts en ik heb het met hem bespreekbaar gemaakt. Maar helaas komt de klacht op een of andere manier niet over en voel ik me niet serieus genomen. Onlangs ben ik bij een klachtenfunctionaris geweest. Deze werd mij toegewezen door een organisatie waarbij mijn huisarts is aangesloten. Volgens de huisarts was deze klachtenfunctionaris onafhankelijk, maar daar ben ik het niet mee eens. Ik kreeg het gevoel dat ik ook hier niet gehoord werd en mijn klacht werd eigenlijk weggewuifd. Daarom ben ik gaan uitzoeken of de zin heeft mijn klacht voor te leggen aan een klachtencommissie.

De voordelen van een geschilleninstantie

Ik ben best wel verrast over het resultaat van mijn zoektocht. Ik denk er nu over om mijn klacht inderdaad voor te leggen aan zo’n commissie. Want er zijn meer voordelen dan ik had gedacht. Zo is het nl. helemaal niet moeilijk om een klacht daar neer te leggen. Geen eindeloze formulieren en lastige procedures. Eenmaal ingediend is het eenvoudig o de status van de klacht te bekijken. Je kunt dit vinden in je eigen dossier. De kosten zijn me enorm meegevallen. Ik weet niet of dit per geschilleninstantie verschilt, maar bij deze is het geen onoverkomelijk probleem. Bij deze instantie kan je zien welke uitspraken er voorheen al zijn geweest over bepaalde klachten.

Geen ingewikkelde procedure

Soms is er een deskundigenonderzoek nodig. Ik dacht: o jee, dat gaat in de papieren lopen. Maar tot mijn grote verrassing blijkt dat ik dit niet hoef te betalen. Je hebt ook geen rechtshulp nodig. De procedure voer je gewoon zelf, dat scheelt weer een dure advocaat. Ik verwacht natuurlijk dat ik in het gelijk gesteld wordt. Anders zou ik de geschillencommissie mijn klacht niet voorleggen. Is dit het geval, dan moet mijn huisarts alle kosten die ik heb gemaakt volledig terugbetalen.

https://zorggeschil.nl/