Flipstorm
Image default
Health

Cursus EHBO

Wat leert u in een EHBO cursus?
Het kan zomaar gebeuren dat iemand in uw werkomgeving plots te maken krijgt met een noodgeval of ongeval. Hulpdiensten komen altijd zo snel mogelijk, maar dat kan soms even duren. Als collega’s op de werkvloer dan snel en adequaat handelen tot de hulpdiensten arriveren, dan kan dat soms een verschil maken of iemand blijvende schade zal hebben. In een cursus EHBO leert u hoe u moet handelen in dergelijke situaties.

Inhoud cursus EHBO
Tijdens de cursus komen verschillende onderwerpen voorbij en leert u hoe u snel en op de juiste manier allerlei lichamelijk letsel kunt behandelen. De cursus begint met het herkennen van gevaar, waarna de belangrijkste punten bij eerste hulpverlening en de behandeling van ademhalingsstoornissen, bewustzijnsstoornissen en “stilstaand bloed” voorbij komen. Ongevallen zoals shock, heftige uitwendige bloedingen, brandwonden, verstuikingen, ontwrichtingen, breuken, letsels aan het oog en vergiftigingen komen ook voorbij in de cursus EHBO. Verder leert u ook hoe u verband en andere medische hulpmiddelen moet gebruiken. Zoals u kunt lezen, komen er veel verschillende onderwerpen tijdens zo’n cursus EHBO voorbij en kunt u uw kennis na afloop bij allerlei medische ongevallen toepassen.

EHBO diploma
Als u de cursus met goed gevolg heeft afgerond, dan krijgt u een diploma dat 2 jaar geldig is. Deze beperkte geldigheid is er omdat u (als het goed is) niet op regelmatige basis beroep hoeft te doen op de opgedane kennis, waardoor de kennis op den duur een beetje weg kan zakken. Het is dus belangrijk om ieder jaar of ieder 2 jaar uw EHBO kennisniveau op peil te houden door een opfriscursus te doen. Zowel de EHBO cursus als de herhalingscursus kunt u volgen bij AREHBO.