Flipstorm
Image default
Health

Blokjesbeugel

Blokjesbeugel voor volwassenen

Vaak wordt er gedacht dat enkel jongeren een blokjesbeugel dragen. Tegenwoordig is het echter zo dat ook meer en meer volwassenen een beugel dragen omdat deze ingreep vele voordelen biedt voor uw gebit. Niet enkel zet het uw tanden recht, ook verbetert het de stand van uw kaak.

Verschil beugel voor kinderen en beugel voor volwassenen

Hoewel een blokjesbeugel dus zowel bij volwassenen als bij kinderen geplaatst kan worden, is er een significant verschil in de behandeling. De kaak van een kind is nog in volle groei, terwijl een volwassen kaak al volgroeid, en dus veel stugger is. Hierdoor duurt de behandeling bij volwassenen vaak langer om de tanden en de kaak op de juiste plek te krijgen. Wel wordt er meer naar het esthetische aspect gekeken en zijn er meer mogelijkheden om de blokjes minder opvallend te maken.

Porseleinen facings

Naast een beugel voor volwassenen, kunnen ook facings op latere leeftijd een goede oplossing zijn voor een stralende glimlach. Bij deze behandeling worden porseleinen schildjes over de tanden gekleefd. Maak een afspraak bij een specialist en kies de optie die het beste bij u past.

http://www.orthodontiediksmuide.be