Flipstorm
Image default
Health

Wat zijn de nadelen van het gebruik van een vloerverwarming?

 

Gaat u binnenkort een nieuw huis kopen en bent u van plan een vloerwarming te nemen? Lees dan eerst ons nieuwe artikel door. In dit artikel gaan we in op de nadelen van het gebruik van een vloerverwarming. Door ons artikel te lezen weet u zeker dat u een weloverwogen beslissing maakt en komt u achteraf niet voor problemen te staan waar u niet over had nagedacht.

De prijs van een vloerverwarming

Een vloerverwarming is een stuk duurder dan een radiator. Niet alleen de materialen zijn duur, maar ook de installatiekosten van een vloerverwarming liggen een stuk hoger dan de installatiekosten van een radiator. Ga daarom eerst na wat de totale kosten zijn van het installeren en de materialen. Zo weet u zeker dat u niet achteraf voor onvoorziene kosten komt te staan.

Lastig te repararen

Omdat een vloerverwarming zich bevindt onder uw vloer, is het lastig om een vloerverwarming te repareren wanneer deze kapot is. De kosten voor een reparatie zijn dan ook erg hoog, omdat in de meeste gevallen een groot stuk van de vloer uit de kamer moet worden gehaald. Met een radiator heeft u helemaal geen last van dit probleem.

Opwarmen van de vloerverwarming

Door de grootte van de vloerverwarming kost het vaak enige tijd voordat deze helemaal is opgewarmd. Een radiator is over het algemeen binnen 10 minuten warm. Dit kan bij een vloerverwarming makkelijk een half uur tot een uur duren. Bent u op onregelmatige en korte tijden thuis? Dan raden wij u af om een vloerverwarming te nemen.

Wanneer u op zoek bent naar een specialist die uw vloerverwarming professioneel voor u installeert, staat SAM Loodgieter Leiden 24/7 voor u klaar. Onze loodgieters weten precies hoe ze uw vloerverwarming moeten installeren!