Flipstorm
Image default
Health

Palliatieve thuiszorg

Palliatieve thuiszorg: meer dan het verlichten van pijn

Palliatieve zorg is de zorg voor iemand in de laatste levensfase. In deze fase geven veel mensen er de voorkeur aan om thuis te blijven.

Thuisverzorging Christian zorgt ervoor dat deze hulpbehoevenden zo comfortabel mogelijk thuis kunnen blijven wonen en dat ze rustig kunnen sterven wanneer de tijd daar is. Alle zorg gebeurt op het tempo en volgens de noden van de palliatieve patiënt, in een sfeer van respect voor de autonomie van die persoon. Goede palliatieve thuiszorg bestaat immers uit meer dan het verlichten van lichamelijke klachten.

Thuiszorg biedt voor alle betrokkenen veel voordeel

Verpleging aan huis biedt vele voordelen voor hulpbehoevende personen en hun naasten.

De zieke persoon wordt geholpen en de zorgtaak van de naasten en familie wordt sterk verlicht. Op die manier kunnen zij kostbare tijd met de patiënt doorbrengen zonder al te veel de rol van hulpverlener op zich te moeten nemen.

Verschillende soorten thuisverpleging

Natuurlijk bestaan er ook andere vormen van thuiszorg dan palliatieve zorg. Niet alleen zwaar zieken of hoogbejaarden hebben er recht op, ook als u licht hulpbehoevend bent kan u al genieten van de goede zorgen van een thuisverpleger.

Voor een kwalitatieve verzorging kiest u best een Mederi-erkende thuiszorg. Op die manier bent u verzekerd van een warme, persoonlijke aanpak van uw kwalitatieve dienstverlener.

 

https://thuisverplegingchristian.be/palliatieve-zorg-thuis