Flipstorm
Image default
Health

De praktische toepassingen van Botox

 

Veel mensen zijn vandaag de dag bekend met het concept van Botox, al weten ze niet  precies waar het voor kan worden gebruikt. En dat is zonde, want wellicht zou het jou met een probleem kunnen helpen.  Zo denkt men soms onterecht dat Botox gebruikt kan worden op je lippen mee op te spuiten om vollere lippen te krijgen, en hebben het dan over de zogenaamde botox lippen, die dus eigenlijk niet bestaan. Om te begrijpen dat dit niet mogelijk is, zal je eerst te weten moeten komen hoe botox eigenlijk in zijn werking gaat.

Botox wordt gemaakt van botuline toxine, wat eigenlijk een soort gif is. Al klinkt dat wellicht een beetje eng, valt dat gelukkig ontzettend mee. Zo kan Botox namelijk heel goed plaatselijk in worden gebracht. Wanneer het onder de huid is aangebracht zal het namelijk nooit meer dan drie centimeter verspreiden. Het is dan ook makkelijk om het goed, plaatselijk te kunnen behandelen. Botox wordt daarom bijvoorbeeld veel ingezet om kraaienpootjes weg te werken.

Maar er zijn naast het verhelpen van rimpels ook nog een aantal andere praktische toepassingen voor botox. Zo kent iedereen het natuurlijk wel als iets wat mensen gebruiken om rimpelloos door het leven te gaan, maar dit is slechts een cosmetische ingreep. Botox werkt namelijk ook goed voor botox hoofdpijn en dan in het bijzonder tegen vervelende migraine aanvallen.

Je krijgt migraine op het moment dat je spieren in je voorhoofd te strak zijn aangespannen. Botox kan ervoor zorgen dat de spieren in je voorhoofd minder actief zijn, en daardoor dus ook minder problemen veroorzaken: je zult minder migraine aanvallen krijgen. Daarnaast heeft het gebruik van Botox als gevolg dat – mocht je toch een migraine aanval krijgen – deze minder heftig uit zal pakken. Zo wordt je migraine sowieso verminderd, en dat is altijd fijn.

 

http://www.faceland.nl