Jouw huis is natuurlijk één van de belangrijkste bezittingen die je hebt. Niet alleen is het de plek waar veel waardevolle eigendommen liggen, ook is het de plek die jouw gezin thuis noemt. Deze veilige haven wil je natuurlijk ook zo veilig mogelijk houden. Om die reden zorg je voor adequate beveiliging in de vorm van goede sloten en dievenklauwen.

Toch is dit vaak niet genoeg. Eén van de beste manieren om de beveiliging van jouw huis te verbeteren is het installeren van een schijnwerper. Deze lampen zijn vaak gekoppeld aan een bewegingssensor die afgaat wanneer iemand langsloopt. Het felle licht schrikt potentiële inbrekers af en biedt veiligheid voor mensen die er wel horen.

Toch zijn niet alle schijnwerpers even geschikt voor dit soort verlichting. Van alle opties is een LED schijnwerper vaak de beste keuze. Wij hebben een aantal redenen op een rijtje gezet.

 

Een LED schijnwerper is sneller

 

Een belangrijk kenmerk van een schijnwerper die als huisbeveiliging geïnstalleerd is, is dat hij aangaat zodra er een beweging is. Normale lampen zoals gloeilampen hebben een opstartperiode waardoor ze niet direct effectief zijn. Dit is natuurlijk uitermate onhandig als je een beveiligingslamp hebt.

Een LED schijnwerper heeft in tegenstelling tot andere lampen geen enkele opstartperiode. Zodra je er stroom aangeeft brand LED verlichting direct optimaal. Hierdoor is het perfect geschikt voor huisbeveiliging.

LED lampen gaan veel langer mee

 

Een schijnwerper met bewegingssensor gaat vaak kort aan en dan weer uit. Dit is voor veel lampen erg stressvol. Denk maar aan een normale lamp thuis. Dit soort halogeen, spaar of gloeilampen zijn niet bedoelt om vaak aan en uit te zetten achter elkaar. Dit gaat dan ook ten koste van de levensduur. Dankzij de manier waarop LED lampen werken heeft een LED schijnwerper hier geen last van. Herhaaldelijk aan en uit gaan heeft eigenlijk geen enkele invloed op de levensduur van dit soort lampen.

Dit is niet het enige grote voordeel van LED lampen. Ook gaat LED verlichting tot wel 12 keer langer mee dan normale halogeenlampen. Dit zorgt voor een gigantische besparing op langere termijn.

https://www.leds-depot.be/led-armaturen/led-schijnwerpers-ip65.html

Comments are closed.