De e smoker is een van de grootste trends in Europa. De trend zal in de toekomst veel levens gaan redden omdat steeds minder consumenten een tabak sigaret roken en overstappen op de e smoker.

Een e smoker is niets anders dan een relatief eenvoudig elektrisch apparaatje dat bestaat uit een batterij en een tank. Met een e smoker kan de nicotine houdende vloeistof e-liquid verdampt worden zodat de damper in zijn nicotine verslaving voorzien wordt.

E-liquid

E-liquid voor een e smoker is opgebouwd uit twee zoetstoffen die ook worden gebruikt in de Europese voedingsindustrie en verder bestaat e-liquid uit gedestilleerd water en uiteraard nicotine. E-liquid is verkrijgbaar in ontelbaar veel verschillende smaken; fruit, tabak, alcohol, frisdrank en nog veel meer.

Ook kan gekozen worden uit verschillende nicotine gehaltes, niet iedere roker heeft tenslotte even veel nicotine nodig. De meest gangbare nicotine gehaltes zijn 0,6,12 en 18mg nicotine per ml e-liquid.

Eerste keer e-liquid kopen

Wil je overstappen naar de e smoker, dan dien je ook een e-liquid uit te kiezen die je gaat dampen. Bij het kiezen van een e-liquid is het natuurlijk belangrijk dat deze lekker smaakt maar wat nog belangrijker is dat het juiste nicotine gehalte gekozen wordt.

Damp je een e-liquid die teveel nicotine bevat dan zal dat een zeer onprettig gevoel in je keel veroorzaken en in het ergste geval kun je duizelig worden na een aantal teugen. Als dit het geval is adviseren wij om een stap terug te gaan in het nicotine gehalte.

Wordt er een e-liquid gedampt die te weinig nicotine bevat dan zal de damper omdat hij niet voldoende nicotine binnen krijgt blijven dampen om te compenseren. Echter werkt het zo niet. Is dat het geval, ga dan een stap hoger in het nicotine gehalte.

Het is voor een beginnende damper een kwestie van even experimenteren welk nicotine gehalte het meest prettig dampt. Wij hebben voor beginnende dampers een richtlijn opgesteld zodat men enig idee heeft met welke e-liquid ongeveer te beginnen. Maar onthoud goed, het is en blijft een richtlijn.

0mg, voor stoppers of niet rokers
6mg, lichte light sigaretten/shag
12mg, standaard sigaretten/shag
18mg, sterke sigaretten/shag

Gezondheidsvoordelen e smoker

Een van de redenen dat de e smoker een grote trend geworden is dat het gebruik ervan vele voordelen met zich mee brengt, zowel op financieel als gezondheidsvlak.

Iemand die begint met het dampen van een e smoker profiteert vrijwel direct van de gezondheidsvoordelen. Je zult merken dat je conditie al snel voorruit gaat, al na een aantal weken gedampt te hebben, ook je smaak pupillen zijn na een maand dampen alweer bijna volledig hersteld. En uiteraard is het ook goed voor je aderen en hart als je geen tabak sigaret meer rookt.

Iemand die geen tabak meer rookt heeft na een jaar vele male minder kans op het krijgen van longkanker.

Ook is het gebruik van een e smoker vele male goedkoper dan het roken van een tabak sigaret, maar liefst 80 procent. Hier in is de aanschaf en het onderhoud van de e smoker mee gerekend, ook de aanschaf van e-liquids is in deze berekening mee genomen.

Comments are closed.